Breadcrumbs

PENGUMUMAN
Sedang memaparkan Pengumuman Terkini
 
KEPUTUSAN: 1 - 10 dari 30 Rekod Dijumpai
 
1.

Adalah dimaklumkan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) akan melaksanakan kerja penyelenggaraan Server myIDENTITY/ALIS yang juga diintegrasi dengan perkhidmatan u-Pustaka. Kerja ini akan menyebabkan gangguan aktiviti pendaftaran keahlian u-Pustaka sepanjang tempoh tersebut. Pendaftaran Keahlian u-Pustaka boleh dilaksanakan semula seperti biasa mulai 4 Ogos 2008 jam 8.00 pagi.

TARIKH PAPARAN: 2-8-2018

 
2.

Gangguan Capaian Kepada Portal & Perkhidmatan u-Pustaka Kerana Kerja-Kerja Penyelenggaraan Sistem Portal u-Pustaka Tarikh : 16 Julai 2018 (Isnin). Masa: Sepanjang hari. Pengguna u-Pustaka yang dihormati, Portal dan segala sistem/perkhidmatan berkaitan u-Pustaka akan mengalami gangguan dan tidak akan dapat dicapai pada tarikh dan masa sebagaimana dinyatakan di atas. Kami memohon maaf di atas segala kesulitan yang mungkin anda akan hadapi.

TARIKH PAPARAN: 13-7-2018

 
3.

Kuiz secara dalam talian ini terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia. Tempoh penyertaan kuiz: 1 hingga 30 Jun 2018 Tema Kuiz : Pangkalan Data Score-A Programme Rujuk poster untuk keterangan lanjut dan bacalah syarat-syarat penyertaan di laman web kuiz. Sertai kuiz dalam talian ini sekarang di : http://www.pnm.gov.my/kuiz/ Semoga berjaya.. Terima kasih di atas penyertaan anda.

TARIKH PAPARAN: 6-6-2018

 
4.

Penyelenggaraan Sistem u-Pustaka di Pusat Data (DR Drill - Fail Back). Tarikh : 4-6 Jun 2018 (Selasa - Khamis). Masa: Sepanjang hari. Pengguna u-Pustaka yang dihormati, Portal dan segala sistem dan perkhidmatan berkaitan u-Pustaka akan mengalami gangguan dan tidak akan dapat dicapai pada tarikh dan masa sebagaimana dinyatakan di atas. Kami memohon maaf di atas segala kesulitan yang mungkin anda akan hadapi.

TARIKH PAPARAN: 31-5-2018

 
5.

Penyelenggaraan Sistem u-Pustaka di Pusat Data (DR Drill - Fail Over). Tarikh : 22-24 Mei 2018 (Selasa - Khamis). Masa: Sepanjang hari. Pengguna u-Pustaka yang dihormati, Portal dan segala sistem dan perkhidmatan berkaitan u-Pustaka akan mengalami gangguan dan tidak akan dapat dicapai pada tarikh dan masa sebagaimana dinyatakan di atas. Kami memohon maaf di atas segala kesulitan yang mungkin anda akan hadapi.

TARIKH PAPARAN: 17-5-2018

 
6.

Pengguna u-Pustaka yang dihargai, Adalah dimaklumkan bahawa semua sistem u-Pustaka yang dihoskan di Pusat Data Sektor Awam (PDSA), Putrajaya akan mengalami gangguan capaian disebabkan oleh kerja-kerja penyelenggaraan Luar Jangka sistem rangkaian berkomputer di pusat data berkenaan. Capaian dan perkhidmatan u-Pustaka tersebut akan mengalami gangguan bermula pada 10 April 2018 (Selasa) dari jam 8.00 pagi hingga 6.00 petang). Portal dan sistem u-Pustaka akan kembali boleh dicapai sejurus selepas selesai tempoh penyelenggaraan tersebut. Pihak kami memohon maaf di atas segala kesulitan. Sekian, harap maklum. Pentadbir Portal u-Pustaka

TARIKH PAPARAN: 9-4-2018

 
7.

Festival Buku dan Kanak-kanak 2018 SACC Mall, Shah Alam 2-4 Februari 2018 10 pagi - 10 malam

TARIKH PAPARAN: 19-01-2018

 
8.

Akses secara terus menerusi : - URL: http://www.pnm.gov.my/index.php/pages/view/613 - Imbas QR Code seperti tertera di poster, menggunakan aplikasi QR Code Reader di telefon pintar/tablet anda.

TARIKH PAPARAN: 19-1-2018

 
9.

Dimaklumkan bahawa pihak MAMPU akan menjalankan kerja-kerja penyelenggaraan luar jangka ke atas peralatan rangkaian di Pusat Data Sektor Awam (PDSA). Untuk makluman, sistem u-Pustaka yang dihoskan di PDSA, Putrajaya akan turut terlibat dan tidak akan dapat diakses pada tarikh dan masa seperti yang dinyatakan di bawah: Tarikh/Masa Mula : 12 Januari 2018 (Jumaat) / 8.00 malam Tarikh/Masa Tamat : 14 Januari 2018 (Ahad) / 6.00 pagi. Oleh itu, portal u-Pustaka dan segala perkhidmatan yang berkaitan dengannya tidak akan dapat dicapai oleh pengguna di sepanjang tempoh berkenaan. Pihak kami memohon maaf di atas segala kesulitan. Sekian, harap maklum. Pentadbir Portal u-Pustaka

TARIKH PAPARAN: 12-1-2018

 
10.

Pengguna u-Pustaka yang dihargai, Adalah dimaklumkan bahawa semua sistem u-Pustaka yang dihoskan di Pusat Data Sektor Awam (PDSA), Putrajaya akan mengalami gangguan capaian disebabkan oleh kerja-kerja penyelenggaraan Luar Jangka sistem rangkaian berkomputer di pusat data berkenaan. Capaian dan perkhidmatan u-Pustaka tersebut akan mengalami gangguan bermula pada 5 Januari 2018 (Jumaat, Jam 8.00 malam) hingga 6 Januari 2018 (Sabtu, Jam 6.00 pagi). Pihak kami memohon maaf di atas segala kesulitan. Sekian, harap maklum. Pentadbir Portal u-Pustaka

TARIKH PAPARAN: 5-1-2018